Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10–20 minut, stačí však těch deset minut). Po uvaření ho slijeme a necháme dostatečně okapat. Můžeme z něj také vodu vymačkat pomocí lžíce či vidličky. Sóju poté rozkrájíme na menší kousky (pokud se nejedná o granulát).
Na hlubší pánvi mezitím rozpálíme nejlépe olivový olej a osmahneme cibulku. Jakmile je sója dostatečně okapaná, přidáme ji k cibulce a pořádně osmažíme tak, aby začala hnědnout. Jakmile máme dosmaženo, přidáme konzervu rajčat a olivy (množství podle chuti). Rajčata samotná bývají dost kyselá, tak můžeme dochutit kečupem, ale nemusíme. Někdy přidávám také sýr cottage nebo smetanu. Na závěr vsypeme trochu sušené bazalky.
Servírujeme na špagety, posypeme strouhaným sýrem a bazalkou.
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Na vále zpracujeme tvaroh, mouku, vejce a sůl ve vláčné těsto. Rozkrájíme na stejně velké kousky a do každého zabalíme…
více o Tvarohové knedlíky s meruňkami
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella