Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10–20 minut, stačí však těch deset minut). Po uvaření ho slijeme a necháme dostatečně okapat. Můžeme z něj také vodu vymačkat pomocí lžíce či vidličky. Sóju poté rozkrájíme na menší kousky (pokud se nejedná o granulát).
Na hlubší pánvi mezitím rozpálíme nejlépe olivový olej a osmahneme cibulku. Jakmile je sója dostatečně okapaná, přidáme ji k cibulce a pořádně osmažíme tak, aby začala hnědnout. Jakmile máme dosmaženo, přidáme konzervu rajčat a olivy (množství podle chuti). Rajčata samotná bývají dost kyselá, tak můžeme dochutit kečupem, ale nemusíme. Někdy přidávám také sýr cottage nebo smetanu. Na závěr vsypeme trochu sušené bazalky.
Servírujeme na špagety, posypeme strouhaným sýrem a bazalkou.
Tvaroh rozmícháme se žloutky, citronovou šťávou, cukrem a vanilkovým cukrem a vmícháme dětskou krupičku spolu se sněhem…
více o Jablka pečená v tvarohu
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci…
více o Domácí nudle do polévky