Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10–20 minut, stačí však těch deset minut). Po uvaření ho slijeme a necháme dostatečně okapat. Můžeme z něj také vodu vymačkat pomocí lžíce či vidličky. Sóju poté rozkrájíme na menší kousky (pokud se nejedná o granulát).
Na hlubší pánvi mezitím rozpálíme nejlépe olivový olej a osmahneme cibulku. Jakmile je sója dostatečně okapaná, přidáme ji k cibulce a pořádně osmažíme tak, aby začala hnědnout. Jakmile máme dosmaženo, přidáme konzervu rajčat a olivy (množství podle chuti). Rajčata samotná bývají dost kyselá, tak můžeme dochutit kečupem, ale nemusíme. Někdy přidávám také sýr cottage nebo smetanu. Na závěr vsypeme trochu sušené bazalky.
Servírujeme na špagety, posypeme strouhaným sýrem a bazalkou.
Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a…
více o Vynikající zeleninová polévka
V misce smícháme tvaroh, vejce, sůl, pudink a přisypáváme dětskou krupici, až nám vznikne těsto trochu hustší než na…
více o Tvarohové halušky s jahodami
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou