Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10–20 minut, stačí však těch deset minut). Po uvaření ho slijeme a necháme dostatečně okapat. Můžeme z něj také vodu vymačkat pomocí lžíce či vidličky. Sóju poté rozkrájíme na menší kousky (pokud se nejedná o granulát).
Na hlubší pánvi mezitím rozpálíme nejlépe olivový olej a osmahneme cibulku. Jakmile je sója dostatečně okapaná, přidáme ji k cibulce a pořádně osmažíme tak, aby začala hnědnout. Jakmile máme dosmaženo, přidáme konzervu rajčat a olivy (množství podle chuti). Rajčata samotná bývají dost kyselá, tak můžeme dochutit kečupem, ale nemusíme. Někdy přidávám také sýr cottage nebo smetanu. Na závěr vsypeme trochu sušené bazalky.
Servírujeme na špagety, posypeme strouhaným sýrem a bazalkou.
Obrané a oprané bezinky, nastrouhaná jablka a 500 g cukru vaříme 15 minut. Potom přimícháme přípravek Pektogel nebo…
více o Marmeláda z bezinek a jablek
PIŠKOT: Nejprve si vymažeme a vysypeme plech na piškot. Oddělíme si žloutky od bílků. Do mísy se žloutky přidáme cukr a…
více o Piškot s meruňkami a želatinou
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky