Špagety se sojovým masem

2.95

hodnoceno: 21
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • 1
      plechovka rajčata loupaná, krájená na kostky
    • kečup - jemný
    • špagety
    • bazalka
    • smetana nebo sýr Cottage
    • 1
      balení sojové maso kostky, granulát, nudičky
    • olivy bez pecky zelené, černé
    • sýr
    • olej olivový nebo jiný rostlinný

Postup přípravy receptu

  • Nejdříve uvaříme podle návodu sojové maso (většinou bývá uveden čas 10–20 minut, stačí však těch deset minut). Po uvaření ho slijeme a necháme dostatečně okapat. Můžeme z něj také vodu vymačkat pomocí lžíce či vidličky. Sóju poté rozkrájíme na menší kousky (pokud se nejedná o granulát).
  • Na hlubší pánvi mezitím rozpálíme nejlépe olivový olej a osmahneme cibulku. Jakmile je sója dostatečně okapaná, přidáme ji k cibulce a pořádně osmažíme tak, aby začala hnědnout. Jakmile máme dosmaženo, přidáme konzervu rajčat a olivy (množství podle chuti). Rajčata samotná bývají dost kyselá, tak můžeme dochutit kečupem, ale nemusíme. Někdy přidávám také sýr cottage nebo smetanu. Na závěr vsypeme trochu sušené bazalky.
  • Servírujeme na špagety, posypeme strouhaným sýrem a bazalkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: