Špagety vložíme do vroucí osolené vody, přidáme lžíci oleje a vaříme 8 minut (nebo podle druhu špaget).
Po uvaření scedíme a přidáme špetku bazalky ( můžete přidat i čerstvou).
Rajčátka nakrájíme na půlky nebo čtvrtky, podle velikosti.
Papriku umyjeme, zbavíme peciček, stopky a nakrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Na rozehřátou pánev přidáme dvě lžíce oleje a přisypeme česnek, který opečeme dozlatova. Poté přidáme rajčátka a necháme 2 minuty pod pokličkou, poté přidáme papriku a trošku vody. Počkáme, až paprika změkne a přidáme pomerančovou šťávu. Necháme 1 až 2 minuty vařit. Dochutíme solí podle potřeby, oreganem a bazalkou.
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
Pokud pečete občas kuře jen tak se slaninkou a cibulí, vždy něco zbyde. Tyto zbytky obereme a vložíme zpět do pekáčku…
více o Bramboláda se zbytky kuřete