Špagety vložíme do vroucí osolené vody, přidáme lžíci oleje a vaříme 8 minut (nebo podle druhu špaget).
Po uvaření scedíme a přidáme špetku bazalky ( můžete přidat i čerstvou).
Rajčátka nakrájíme na půlky nebo čtvrtky, podle velikosti.
Papriku umyjeme, zbavíme peciček, stopky a nakrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Na rozehřátou pánev přidáme dvě lžíce oleje a přisypeme česnek, který opečeme dozlatova. Poté přidáme rajčátka a necháme 2 minuty pod pokličkou, poté přidáme papriku a trošku vody. Počkáme, až paprika změkne a přidáme pomerančovou šťávu. Necháme 1 až 2 minuty vařit. Dochutíme solí podle potřeby, oreganem a bazalkou.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké