Špagety vložíme do vroucí osolené vody, přidáme lžíci oleje a vaříme 8 minut (nebo podle druhu špaget).
Po uvaření scedíme a přidáme špetku bazalky ( můžete přidat i čerstvou).
Rajčátka nakrájíme na půlky nebo čtvrtky, podle velikosti.
Papriku umyjeme, zbavíme peciček, stopky a nakrájíme na kolečka.
Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Na rozehřátou pánev přidáme dvě lžíce oleje a přisypeme česnek, který opečeme dozlatova. Poté přidáme rajčátka a necháme 2 minuty pod pokličkou, poté přidáme papriku a trošku vody. Počkáme, až paprika změkne a přidáme pomerančovou šťávu. Necháme 1 až 2 minuty vařit. Dochutíme solí podle potřeby, oreganem a bazalkou.
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Losos zakoupený v supermarketu je již vykuchaný, zbavíme ho pouze ploutví, případně hlavy a rozkrojíme podél na 2 půlky…
více o Losos s bylinkovou omáčkou