Na oleji orestujeme cibulku nasekanou najemno. Na cibulku přidáme vepřovou konzervu (nakrájíme na kostičky, ať se maso rychleji prohřeje a šťáva rozpustí). Necháme restovat cca 10–15 minut. Potom opepříme a nasypeme majoránku. Restujeme ještě cca 5–10 minut. Zamícháme. Potom přidáme kečup (dle chuti a podle toho, jaké chceme množství omáčky) a lžíci hořčice. Zamícháme a necháme prohřát asi 10 minut. Mezitím si můžeme dát vařit těstoviny. Nalívám ještě trochu vody z těstovin do omáčky kvůli konzistenci. Ochutnáme a případně dochutíme (sůl, pepř a majoránka). Smícháme s těstovinami a podáváme posypané sýrem.
Máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce vyšleháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a maizenu. Těsto rozetřeme na plech.
…
více o Makový koláč s meruňkami
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě
Já jsem tento dort pekla a použila jsem jen polovinu všech přísad. Ale když jsem dopekla, těsto bylo velmi nízké. A to…
více o Výborný domácí krtkův dort