Do velkého hrnce nalijte dostatek vody na těstoviny. Vodu osolte, přiveďte k varu a vložte do ní špagety. Vařte je 8 – 10 minut.
Mezitím rozpalte velkou pánev. Celý svazek petržele nasekejte, ale stonky a listy si na prkně rozdělte. Na zahřátou pánev nalijte olej z tuňákové konzervy a přidejte stonky petržele. Jdou do pánve jako první, budou sladké a měkké. Pak přidejte tuňáka a filety ančoviček, které trochu rozmačkejte vařečkou. Můžete přidat i olej z ančoviček, ať je omáčka pěkně výrazná.
Dále vložte do pánve hrst kapar a rozmačkané stroužky česneku. Vše na pánvi párkrát prohoďte, přidejte špetku skořice a rajčatové sugo. Nechte na plameni zvolna probublávat. Ochutnejte, osolte a opepřete.
Pokud jsou u stolu děti, odeberte právě teď pár naběraček omáčky bokem dříve, než přidáte chilli. Omáčku po přidání papričky ještě chvilku povařte. Vezměte hrst černých oliv a jednu po druhé do omáčky přidejte.
Pasta by už měla být al dente, tak ji pomocí kleští jen přeházejte na pánev do omáčky. Vodu zbytečně neokapávejte, pomůže těstovinám lépe absorbovat sugo. Těstoviny v pánvi promíchejte a servírujte na talíř. Na závěr posypte pastu nasekanými listy petržele a zastříkněte ji olivovým olejem.
Z mléka a krupičky uvaříme hodně hustou kaši (hustota "hrnec na vyhození"), necháme vychladnout. Dáme na vál, přidáme 1…
více o Jednoduché ovocné knedlíky
Dýni nakrájíme na menší špalíčky (hokaido nemusíme loupat), chili papričky rozsekáme na kousky a promícháme s dýní v…
více o Těstoviny s dýní a slaninou
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody
Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané…
více o Pohanka se žampiony a rukolou