Dáme do většího hrnce olivový olej, cibuli nakrájíme najemno a dáme do hrnce, počkáme, dokud cibulka nezesklovatí a mezitím si nakrájíme maso na menší kousky, dáme do hrnce a necháme zatáhnout, dáme kapku olivového oleje na maso a zasypeme troškou koření na špagety, maso promícháme a dáme tam boloňské omáčky, zalijeme troškou vody a necháme chvilku vařit, rajčata dáme do hrnce a zalijeme vařící vodou, chvilku je tam necháme, vodu vylijeme a dáme tam ledovou vodu, počkáme minutku a rajčata oloupeme, potom je dáme do misky a rozdrtíme je, dáme je do hrnce, nalijeme trošku smetany, nebo čerstvého mléka a necháme vařit, dokud maso nezměkne. Až bude maso měkčí, ale ne úplně, dáme vařit špagety, potom servírujeme na talíř, můžeme zasypat nastrouhaným sýrem a přidat ještě kapku olivového oleje.
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
Těsto: celá vejce ušleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, potom postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do…
více o Tvarohová buchta s margotkou