Dáme do většího hrnce olivový olej, cibuli nakrájíme najemno a dáme do hrnce, počkáme, dokud cibulka nezesklovatí a mezitím si nakrájíme maso na menší kousky, dáme do hrnce a necháme zatáhnout, dáme kapku olivového oleje na maso a zasypeme troškou koření na špagety, maso promícháme a dáme tam boloňské omáčky, zalijeme troškou vody a necháme chvilku vařit, rajčata dáme do hrnce a zalijeme vařící vodou, chvilku je tam necháme, vodu vylijeme a dáme tam ledovou vodu, počkáme minutku a rajčata oloupeme, potom je dáme do misky a rozdrtíme je, dáme je do hrnce, nalijeme trošku smetany, nebo čerstvého mléka a necháme vařit, dokud maso nezměkne. Až bude maso měkčí, ale ne úplně, dáme vařit špagety, potom servírujeme na talíř, můžeme zasypat nastrouhaným sýrem a přidat ještě kapku olivového oleje.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků