Dáme do většího hrnce olivový olej, cibuli nakrájíme najemno a dáme do hrnce, počkáme, dokud cibulka nezesklovatí a mezitím si nakrájíme maso na menší kousky, dáme do hrnce a necháme zatáhnout, dáme kapku olivového oleje na maso a zasypeme troškou koření na špagety, maso promícháme a dáme tam boloňské omáčky, zalijeme troškou vody a necháme chvilku vařit, rajčata dáme do hrnce a zalijeme vařící vodou, chvilku je tam necháme, vodu vylijeme a dáme tam ledovou vodu, počkáme minutku a rajčata oloupeme, potom je dáme do misky a rozdrtíme je, dáme je do hrnce, nalijeme trošku smetany, nebo čerstvého mléka a necháme vařit, dokud maso nezměkne. Až bude maso měkčí, ale ne úplně, dáme vařit špagety, potom servírujeme na talíř, můžeme zasypat nastrouhaným sýrem a přidat ještě kapku olivového oleje.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Do tuhého sněhu se zamíchá cukr, mouka, rozpuštěné vlažné máslo na nakonec ovoce a ořechy (dle libostii asi tak 150-200…
více o Bílkový chlebíček od Fárkové
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort