Dáme do většího hrnce olivový olej, cibuli nakrájíme najemno a dáme do hrnce, počkáme, dokud cibulka nezesklovatí a mezitím si nakrájíme maso na menší kousky, dáme do hrnce a necháme zatáhnout, dáme kapku olivového oleje na maso a zasypeme troškou koření na špagety, maso promícháme a dáme tam boloňské omáčky, zalijeme troškou vody a necháme chvilku vařit, rajčata dáme do hrnce a zalijeme vařící vodou, chvilku je tam necháme, vodu vylijeme a dáme tam ledovou vodu, počkáme minutku a rajčata oloupeme, potom je dáme do misky a rozdrtíme je, dáme je do hrnce, nalijeme trošku smetany, nebo čerstvého mléka a necháme vařit, dokud maso nezměkne. Až bude maso měkčí, ale ne úplně, dáme vařit špagety, potom servírujeme na talíř, můžeme zasypat nastrouhaným sýrem a přidat ještě kapku olivového oleje.
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme…
více o Likér z ledových kaštanů
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny