Špagety vložíme do vroucí osolené vody s trochou oleje. Podle druhu vaříme cca 12 minut. Mezitím si připravíme do misky smetanu, žloutek a parmazán. Osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme na proužky nakrájenou pancettu a zalijeme vývarem (jedna naběračka). Necháme trochu redukovat (vypneme) a pak vložíme vařené špagety. Poté nalijeme směs smetany a žloutku do pánve a stále mícháme, dokud směs nezačne krémovatět (je to otázka vteřin). Přidáme trochu lanýžového oleje a posypeme sekanou petrželí.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu