Špagety vložíme do vroucí osolené vody s trochou oleje. Podle druhu vaříme cca 12 minut. Mezitím si připravíme do misky smetanu, žloutek a parmazán. Osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme na proužky nakrájenou pancettu a zalijeme vývarem (jedna naběračka). Necháme trochu redukovat (vypneme) a pak vložíme vařené špagety. Poté nalijeme směs smetany a žloutku do pánve a stále mícháme, dokud směs nezačne krémovatět (je to otázka vteřin). Přidáme trochu lanýžového oleje a posypeme sekanou petrželí.
Nálev převaříme a necháme vychladnout. Každou okurku nakrojíme trochu nožem a vtlačíme do něj stroužek česneku. Takto…
více o Česnekové okurky sterilované
Uvaříme pudink z necelého půllitru vody, osladíme a do horkého pudinku vmícháme 50 g Hery (můžeme přidat trošku rumu).…
více o Jablečný koláč s pudinkem
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky