Špagety vložíme do vroucí osolené vody s trochou oleje. Podle druhu vaříme cca 12 minut. Mezitím si připravíme do misky smetanu, žloutek a parmazán. Osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme na proužky nakrájenou pancettu a zalijeme vývarem (jedna naběračka). Necháme trochu redukovat (vypneme) a pak vložíme vařené špagety. Poté nalijeme směs smetany a žloutku do pánve a stále mícháme, dokud směs nezačne krémovatět (je to otázka vteřin). Přidáme trochu lanýžového oleje a posypeme sekanou petrželí.
Mrkev nastrouháme nahrubo, dáme do kastrolku, podlijeme trochou vody(12 lžic) a 5 minut podusíme. Pak přisypeme kokos,…
více o Kokosovo-mrkvový zlatý koláč
Nejdříve připravíme palačinky, které naplníme ochuceným špenátem, zabalíme je a přehneme napůl. Poté je naskládáme do…
více o Zapečené palačinky se sýrem