Špagety vložíme do vroucí osolené vody s trochou oleje. Podle druhu vaříme cca 12 minut. Mezitím si připravíme do misky smetanu, žloutek a parmazán. Osolíme a opepříme. Na pánvi orestujeme na proužky nakrájenou pancettu a zalijeme vývarem (jedna naběračka). Necháme trochu redukovat (vypneme) a pak vložíme vařené špagety. Poté nalijeme směs smetany a žloutku do pánve a stále mícháme, dokud směs nezačne krémovatět (je to otázka vteřin). Přidáme trochu lanýžového oleje a posypeme sekanou petrželí.
Maso nadrobno nakrájíme nebo nahrubo umeleme. Gulášovou šťávu ohřejeme a zahustíme smetanou s moukou. V případě zbylé…
více o Hortobáďské palačinky s masem
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát