Spaghetti pomodoro

2.25

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g rajčata
    • 50
      ml olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 400
      g špagety
    • 1
      hrst bazalka
    • 1
      špetka pepř celý

Postup přípravy receptu

  • Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20–30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě a následně je oloupejte. Nakrájejte je na čtvrtiny.
  • Těstoviny uvařte podle návodu. Můžete si odlít trochu vody, ve které se těstoviny vařily a tu potom nalít ke sceděným těstovinám. Potom se tak nevysušují.
  • Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata, lehce zmáčknuté stroužky česneku a zlehka orestujte. Osolte, opepřete a duste, dokud se rajčata téměř nerozvaří na hustou kaši. Vyndejte česnek, přidejte těstoviny, bylinky a vše zlehka promíchejte.
  • Hotové těstoviny rozdělte na připravené talíře, zasypte je parmazánem, bazalkou a ihned podávejte. Můžete přidat i malou hrst nasekané hladkolisté petržele.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: