Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20–30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě a následně je oloupejte. Nakrájejte je na čtvrtiny.
Těstoviny uvařte podle návodu. Můžete si odlít trochu vody, ve které se těstoviny vařily a tu potom nalít ke sceděným těstovinám. Potom se tak nevysušují.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata, lehce zmáčknuté stroužky česneku a zlehka orestujte. Osolte, opepřete a duste, dokud se rajčata téměř nerozvaří na hustou kaši. Vyndejte česnek, přidejte těstoviny, bylinky a vše zlehka promíchejte.
Hotové těstoviny rozdělte na připravené talíře, zasypte je parmazánem, bazalkou a ihned podávejte. Můžete přidat i malou hrst nasekané hladkolisté petržele.
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a ze všech stran opečeme na másle. Potom přidáme nadrobno pokrájenou cibulku,…
více o Vepřové s jablky na kmíně
Zpracujeme suroviny na kakaovou a tvarohovou část zvlášť, z té kakaové si necháme necelý hrnek stranou (přijde nahoru).…
více o Kakaová buchta s tvarohem