Nejprve spařte a oloupejte rajčata. Nařízněte je křížem a ponořte je do vařící vody, asi tak na 20–30 sekund. Poté je prudce zchlaďte v ledové vodě a následně je oloupejte. Nakrájejte je na čtvrtiny.
Těstoviny uvařte podle návodu. Můžete si odlít trochu vody, ve které se těstoviny vařily a tu potom nalít ke sceděným těstovinám. Potom se tak nevysušují.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte rajčata, lehce zmáčknuté stroužky česneku a zlehka orestujte. Osolte, opepřete a duste, dokud se rajčata téměř nerozvaří na hustou kaši. Vyndejte česnek, přidejte těstoviny, bylinky a vše zlehka promíchejte.
Hotové těstoviny rozdělte na připravené talíře, zasypte je parmazánem, bazalkou a ihned podávejte. Můžete přidat i malou hrst nasekané hladkolisté petržele.
kralika rozsekame na porce. Doprostred pekace polozime kachnu okolo nasklademe porce kralika, pridame nakrajenou cibuli…
více o Kachna pecena s kralikem
Z jablek odkrojíme horní část a vykrojíme jaderník. Potom jablka vydlabeme. Vnitřek potřeme citronovou šťávou, osolíme,…
více o Jablka plněná mletým masem
cukr,med,heru,vejce,mléko a sodu dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Až to začne bublat odstavíme a…
více o Medovník pro mlsný jazýček