Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme vychladnout, pak je nakrájíme na plátky.
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a najemno nasekáme. Papriku nakrájíme na proužky. Ančovičky nadrobno nasekáme.
V misce prošleháme vejce se smetanou, trochou soli, pepřem a bazalkou.
Ve velké pánvi, vhodné na zapékání v troubě, rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme česnek, chilli papričku a papriku a společně opečeme.
Do pánve přidáme brambory a ančovičky, opatrně promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Pánev vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20–30 minut.
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit.…
více o Drožďové knedlíčky do polévky