Španělská omeleta s ančovičkami

3.69

hodnoceno: 16
Příprava: 50 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule malá
    • 0,5
      ks červená paprika menší
    • 800
      g brambory drobnější
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 10
      ks vejce
    • 2
      lžíce bazalka nasekaná
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 100
      ml smetana na vaření
    • 4
      plátek ančovičky
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme vychladnout, pak je nakrájíme na plátky.
  • Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a najemno nasekáme. Papriku nakrájíme na proužky. Ančovičky nadrobno nasekáme.
  • V misce prošleháme vejce se smetanou, trochou soli, pepřem a bazalkou.
  • Ve velké pánvi, vhodné na zapékání v troubě, rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme česnek, chilli papričku a papriku a společně opečeme.
  • Do pánve přidáme brambory a ančovičky, opatrně promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Pánev vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20–30 minut.
Zařazení: Zelenina Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: