Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme vychladnout, pak je nakrájíme na plátky.
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a najemno nasekáme. Papriku nakrájíme na proužky. Ančovičky nadrobno nasekáme.
V misce prošleháme vejce se smetanou, trochou soli, pepřem a bazalkou.
Ve velké pánvi, vhodné na zapékání v troubě, rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme česnek, chilli papričku a papriku a společně opečeme.
Do pánve přidáme brambory a ančovičky, opatrně promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Pánev vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20–30 minut.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Nálev vytvoříme povařením piva s kořením. Cibule nakrájíme na kolečka .Buřty rozřízneme a vložíme do nich trochu koření…
více o Utopenci v pivním nálevu
1. Řepu uvařte v páře, zchlaďte, oloupejte, nakrájejte na větší kousky.
2. Dejte di mixéru s polu s nakrájeným bílým…
více o Pantzarosalata Hany Michopolu
Hovězí maso si omyjeme a nakrájíme na kostky - čtyři kostky po 100 g.
Nakrájíme si cibuli nadrobno a osmažíme na oleji…
více o Kari guláš s hovězím masem