Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a povaříme v osolené vodě asi osm minut. Slijeme je a necháme vychladnout, pak je nakrájíme na plátky.
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a najemno nasekáme. Papriku nakrájíme na proužky. Ančovičky nadrobno nasekáme.
V misce prošleháme vejce se smetanou, trochou soli, pepřem a bazalkou.
Ve velké pánvi, vhodné na zapékání v troubě, rozehřejeme olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme česnek, chilli papričku a papriku a společně opečeme.
Do pánve přidáme brambory a ančovičky, opatrně promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci. Pánev vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20–30 minut.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou