Nakrájíme brambory na tenké plátky. Smažíme je na mírném ohni na malé pánvičce. Po cca 5 minutách přídáme nakrájenou cibuli a oboje smažíme do té doby, než brambory změknou a cibule začne vonět.
Mezitím rozmícháme vejce v misce, osolíme je a přímo do misky přidáme osmažené brambory s cibulí. Chvíli počkáme, než se brambory vajíčkem nasáknou a poté celou směs nalijeme na malou pánev (malou proto, aby byla tortilla co nejtlustší). Smažíme cca 4 minuty na mírném ohni a pomocí talířku tortillu alespoň dvakrát otočíme tak, aby se prosmažila v celé své tloušťce.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu