Nakrájíme brambory na tenké plátky. Smažíme je na mírném ohni na malé pánvičce. Po cca 5 minutách přídáme nakrájenou cibuli a oboje smažíme do té doby, než brambory změknou a cibule začne vonět.
Mezitím rozmícháme vejce v misce, osolíme je a přímo do misky přidáme osmažené brambory s cibulí. Chvíli počkáme, než se brambory vajíčkem nasáknou a poté celou směs nalijeme na malou pánev (malou proto, aby byla tortilla co nejtlustší). Smažíme cca 4 minuty na mírném ohni a pomocí talířku tortillu alespoň dvakrát otočíme tak, aby se prosmažila v celé své tloušťce.
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě