Španělské ptáčky podle mamky

2.69

hodnoceno: 13
Příprava: 120 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,8
      kg vepřová kýta na plátky
    • hořčice plnotučná
    • 1
      balení slanina
    • 2
      ks špekáček
    • 2
      ks nakládané okurky
    • 4
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 2
      ks cibule
    • drcený kmín
    • tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  • Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky kýty (asi 1cm vysoké) naklepeme, posolíme, popepříme, pomažeme horčicí, položíme plátek slaniny a doprostřed poklademe vejce, špalek špekáčku a okurky. Maso zabalíme do závitku s pevně uzavřenými konci a převážeme nití (můžeme také spíchnout párátky). Maso by mělo vyjít na 4-6 ptáků.
  • V hrnci rozekřejeme olej, necháme zezlátnout nadrobno nakrájenou cibuli a případně na jemno nakrájený zbytek slaniny a špekáčků. Poté vložíme maso, lehce osolíme, opepříme, pokmínujeme, maso orestujeme do zatažení. Poté vše zalejeme vodou (zde můžeme přidat i zbytek okurky) a dusíme doměkka (normálně asi 1,5 hodiny, v tlakovém hrnci ???).
  • Po udušení ptáčky vyndáme, vodu lehce vyvaříme (omáčku můžeme i lehce rozmixovat), zahustíme jíškou, vrátíme maso a na chvíli ještě prohřejeme. Podáváme s rýží.
Zařazení:

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.