Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití. Ptáčky prudce opečeme ze všech stran, aby trochu zhnědly, poté je vyjmeme z oleje. Do oleje dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, vrátíme ptáčky a podlijeme vodou. Když se voda skoro vypaří, opět podlijeme vodou ochucenou solí, hořčicí a sójovou omáčkou – podle chuti. Ptáčky dusíme pod pokličkou doměkka.
Podáváme s rýží.
Na podlití můžete použít i vymačkanou vodu ze zelí, jen to bude kyselejší.
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Tresku osolíme, opepříme, zakapeme citronem (případně posypeme kořením na ryby) a dáme do máslem vymazaného pekáče (já…
více o Treska s rýží a zeleninou
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny