Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso zarolujeme a převážeme pevně nití. Ptáčky prudce opečeme ze všech stran, aby trochu zhnědly, poté je vyjmeme z oleje. Do oleje dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, vrátíme ptáčky a podlijeme vodou. Když se voda skoro vypaří, opět podlijeme vodou ochucenou solí, hořčicí a sójovou omáčkou – podle chuti. Ptáčky dusíme pod pokličkou doměkka.
Podáváme s rýží.
Na podlití můžete použít i vymačkanou vodu ze zelí, jen to bude kyselejší.
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát
Sojové kostky zalijeme soj.omáčkama a worchestrem,přilijeme vodu a uvaříme do měkka.Nakrájenou větší cibuli osmahneme…
více o Sojové maso se sojovou omáčkou
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře