Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Přidáme na malinké kostičky nakrájenou zeleninu a asi 10 minut dusíme.
Když je rýže dovařená, přidáme ji na pánvičku k masu, ochutíme, zamícháme, přiklopíme a 5 minut dusíme při mírném ohni. Pokud nebudeme přidávat smetanu, můžeme stáhnout a servírovat.
Pokud přilijeme smetanu, necháme ještě 10 minut vydusit.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa