Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě kulaté placky o průměru přibližně 30 a 35 centimetrů. Větší placku dejte na dno předem vymazané a vysypané kulaté formy. Potom nasekejte cibuli na malé kousíčky, žampiony a šunku na proužky. Vše osmažte společně se špenátem na troše oleje, přidejte sůl a muškátový květ podle chuti. Jakmile se cibulka zabarví dozlatova, přidejte tvaroh a dále vařte. Poté do směsi vhoďte dvě vajíčka a chvíli míchejte. Nakonec přisypte ještě nastrouhaný sýr a nakrájené olivy. Nechte směs trochu vychladnout a poté ji naneste na těsto ve formě. Přikryjte směs druhou plackou a na krajích těsto pečlivě spojte pomocí vody, aby směs během pečení nevytekla. Nakonec asi na pěti místech těsto propíchněte a potřete ho našlehaným vajíčkem. Během pečení toto můžete ještě opakovat. Dejte koláč do trouby a pečte na střední teplotu asi půl hodiny. Je hotový, jakmile je povrch zabarven dorůžova.
Je to fakt rychlá a jednoduchá pochoutka, ve Španělsku se dělá hlavně o Velikonocích.
Okurku, rajčátka, papriky, olivy nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou cibulku a bazalku. Vše promícháme.
…
více o Osvěžující zeleninový salát
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči