Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě kulaté placky o průměru přibližně 30 a 35 centimetrů. Větší placku dejte na dno předem vymazané a vysypané kulaté formy. Potom nasekejte cibuli na malé kousíčky, žampiony a šunku na proužky. Vše osmažte společně se špenátem na troše oleje, přidejte sůl a muškátový květ podle chuti. Jakmile se cibulka zabarví dozlatova, přidejte tvaroh a dále vařte. Poté do směsi vhoďte dvě vajíčka a chvíli míchejte. Nakonec přisypte ještě nastrouhaný sýr a nakrájené olivy. Nechte směs trochu vychladnout a poté ji naneste na těsto ve formě. Přikryjte směs druhou plackou a na krajích těsto pečlivě spojte pomocí vody, aby směs během pečení nevytekla. Nakonec asi na pěti místech těsto propíchněte a potřete ho našlehaným vajíčkem. Během pečení toto můžete ještě opakovat. Dejte koláč do trouby a pečte na střední teplotu asi půl hodiny. Je hotový, jakmile je povrch zabarven dorůžova.
Je to fakt rychlá a jednoduchá pochoutka, ve Španělsku se dělá hlavně o Velikonocích.
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Čočku propláchneme a dáme namočit do studené vody (stačí 1-2 hodiny). Pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Ponecháme v…
více o Pikantní čočka s kuřecím masem
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka