Španělský koláč se špenátem

3.43

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 100
      g šunka
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 1
      balíček listové těsto
    • 250
      g tvaroh
    • 10
      ks olivy propíchnuté
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g sýr
    • 250
      g mražený špenát

Postup přípravy receptu

  • Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě kulaté placky o průměru přibližně 30 a 35 centimetrů. Větší placku dejte na dno předem vymazané a vysypané kulaté formy. Potom nasekejte cibuli na malé kousíčky, žampiony a šunku na proužky. Vše osmažte společně se špenátem na troše oleje, přidejte sůl a muškátový květ podle chuti. Jakmile se cibulka zabarví dozlatova, přidejte tvaroh a dále vařte. Poté do směsi vhoďte dvě vajíčka a chvíli míchejte. Nakonec přisypte ještě nastrouhaný sýr a nakrájené olivy. Nechte směs trochu vychladnout a poté ji naneste na těsto ve formě. Přikryjte směs druhou plackou a na krajích těsto pečlivě spojte pomocí vody, aby směs během pečení nevytekla. Nakonec asi na pěti místech těsto propíchněte a potřete ho našlehaným vajíčkem. Během pečení toto můžete ještě opakovat. Dejte koláč do trouby a pečte na střední teplotu asi půl hodiny. Je hotový, jakmile je povrch zabarven dorůžova.
  • Je to fakt rychlá a jednoduchá pochoutka, ve Španělsku se dělá hlavně o Velikonocích.
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.