Nejdříve rozdělte listové těsto na dvě části, jednu větší, druhou menší. Rozválejte těsto dokulata a připravte dvě kulaté placky o průměru přibližně 30 a 35 centimetrů. Větší placku dejte na dno předem vymazané a vysypané kulaté formy. Potom nasekejte cibuli na malé kousíčky, žampiony a šunku na proužky. Vše osmažte společně se špenátem na troše oleje, přidejte sůl a muškátový květ podle chuti. Jakmile se cibulka zabarví dozlatova, přidejte tvaroh a dále vařte. Poté do směsi vhoďte dvě vajíčka a chvíli míchejte. Nakonec přisypte ještě nastrouhaný sýr a nakrájené olivy. Nechte směs trochu vychladnout a poté ji naneste na těsto ve formě. Přikryjte směs druhou plackou a na krajích těsto pečlivě spojte pomocí vody, aby směs během pečení nevytekla. Nakonec asi na pěti místech těsto propíchněte a potřete ho našlehaným vajíčkem. Během pečení toto můžete ještě opakovat. Dejte koláč do trouby a pečte na střední teplotu asi půl hodiny. Je hotový, jakmile je povrch zabarven dorůžova.
Je to fakt rychlá a jednoduchá pochoutka, ve Španělsku se dělá hlavně o Velikonocích.
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika