Španělský ptáček

5

hodnoceno: 2
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 4
      plátek hovězí maso
    • točený salám popř. párek
    • hořčice
    • 2
      ks nakládané okurky
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Plátky hovězího naklepeme a osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, z druhé osolíme, opepříme.
  • Plátky poklademe párkem, okurkou a vejci. Dávám polovinu vajíčka do 1 závitku. Maso zavineme a ovážeme nití.
  • Na oleji osmažíme cibulku, přidáme ptáčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. Případně je dáme na 30 minut do tlakového hrnce. Do šťávy můžete přidat jednu nožičku na kostičky pokrájeného párku. Ochutíme sójovou omáčkou, solí či masoxem a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody.
  • Ptáčky podáváme nejlépe s vařenou rýží.
Zařazení: Maso Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: