g
anglická slanina
orestovaná a bez tuku, jen kostky
Postup přípravy receptu
Rohlíky nejlépe tak dva dny staré nakrájíme na kostky cca 1,5 až 2 cm velké. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky 0,5 cm velké a orestujeme na sádle nebo oleji. Rohlíky smícháme s moukou, vejci, petrželovou natí, trochou majoránky a orestovanou slaninou (slaninu dáme bez tuku, pouze kostky). Osolíme a opepříme. Necháme asi hodinu odležet. Pak ze směsi uděláme kuličky jako tenisové míčky a dáme je vařit do vroucí osolené vody asi na 15 minut. Když vyplavou, jsou hotové. Poté je špejlí trochu propícháme. Knedlíky jsou vynikající příloha ke guláši.
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a…
více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Toastový chléb na knedlík nakrájíme na kostky a dáme na plech, který vložíme do trouby a na 200 stupňů 10 minut sušíme.…
více o Odlehčený žemlový knedlík
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem