g
anglická slanina
orestovaná a bez tuku, jen kostky
Postup přípravy receptu
Rohlíky nejlépe tak dva dny staré nakrájíme na kostky cca 1,5 až 2 cm velké. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky 0,5 cm velké a orestujeme na sádle nebo oleji. Rohlíky smícháme s moukou, vejci, petrželovou natí, trochou majoránky a orestovanou slaninou (slaninu dáme bez tuku, pouze kostky). Osolíme a opepříme. Necháme asi hodinu odležet. Pak ze směsi uděláme kuličky jako tenisové míčky a dáme je vařit do vroucí osolené vody asi na 15 minut. Když vyplavou, jsou hotové. Poté je špejlí trochu propícháme. Knedlíky jsou vynikající příloha ke guláši.
Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vytřeme olejem. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme…
více o Kotlety zapečené v bramborech
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s…
více o Koláč s kokosem a šlehačkou
Vysočinu rozmixujeme najemno a dáme do misky. Vejce nastrouháme nebo také rozmixujeme. Vysočinu, máslo, vejce, majolku…
více o Vaječná pomazánka s vysočinou
Všechnu zeleninu si omyjeme a nakrájíme.
Nakrájenou zeleninu si rozdělíme do 5-ti misek a můžeme podávat samotné či s…
více o Zeleninový salát Barevňák