g
anglická slanina
orestovaná a bez tuku, jen kostky
Postup přípravy receptu
Rohlíky nejlépe tak dva dny staré nakrájíme na kostky cca 1,5 až 2 cm velké. Anglickou slaninu nakrájíme na kostky 0,5 cm velké a orestujeme na sádle nebo oleji. Rohlíky smícháme s moukou, vejci, petrželovou natí, trochou majoránky a orestovanou slaninou (slaninu dáme bez tuku, pouze kostky). Osolíme a opepříme. Necháme asi hodinu odležet. Pak ze směsi uděláme kuličky jako tenisové míčky a dáme je vařit do vroucí osolené vody asi na 15 minut. Když vyplavou, jsou hotové. Poté je špejlí trochu propícháme. Knedlíky jsou vynikající příloha ke guláši.
Smícháme pomazánkové máslo s tvarohem a sýrem, přidáme velmi drobně nakrájenou šunku, pórek a drobně nastrouhanou mrkev…
více o Skvělá šunková pomazánka