Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky. Slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky. Rozšleháme vejce s mlékem, přidáme pažitku a opečené rohlíky. Necháme hodinu odpočinout.
Do těsta přidáme slaninu s moukou, osolíme, opepříme a vytvarujeme kulaté knedlíky (bochánky) a vaříme 25 minut v osolené vroucí vodě. Podáváme se zelím.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole