Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky. Slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky. Rozšleháme vejce s mlékem, přidáme pažitku a opečené rohlíky. Necháme hodinu odpočinout.
Do těsta přidáme slaninu s moukou, osolíme, opepříme a vytvarujeme kulaté knedlíky (bochánky) a vaříme 25 minut v osolené vroucí vodě. Podáváme se zelím.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme v chladu odležet. Těsto vyválíme na tloušťku 3 až 4 mm a vykrajujeme…
více o Linecké pečivo se sladidlem
Trochu zatvrdlé housky nakrájíme na tenké plátky (3-4 mm), mléko nalijeme v nízké vrstvě na mělký talíř a 1/3 plátků…
více o Žemlovka s jablky a tvarohem