Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky. Slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky. Rozšleháme vejce s mlékem, přidáme pažitku a opečené rohlíky. Necháme hodinu odpočinout.
Do těsta přidáme slaninu s moukou, osolíme, opepříme a vytvarujeme kulaté knedlíky (bochánky) a vaříme 25 minut v osolené vroucí vodě. Podáváme se zelím.
Máslo, cukr a 5 žloutků utřeme, přidáme mletý mák, trošku citronové šťávy a nakonec ušlehaný sníh z bílků.
Nalijeme do…
více o Hildin vynikající makovec
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme vodu, olej, nakonec zapracujeme mouku s práškem střídavě…
více o Francouzský hruškový koláč
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové