Slaninu a rohlíky nakrájíme na kostky. Slaninu rozškvaříme, vyndáme, přidáme olej a opečeme dozlatova rohlíky. Rozšleháme vejce s mlékem, přidáme pažitku a opečené rohlíky. Necháme hodinu odpočinout.
Do těsta přidáme slaninu s moukou, osolíme, opepříme a vytvarujeme kulaté knedlíky (bochánky) a vaříme 25 minut v osolené vroucí vodě. Podáváme se zelím.
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky, mírně naklepeme, osolíme, obalíme ve vejcích rozšlehaných se škrobovou moučkou a…
více o Kuřecí prsa se žampiony
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa