Špek rozkrájíme na kostičky a dáme škvařit. Na rozškvařený špek přidáme na kostičky pokrájené žemle, opečeme a necháme vychladnout. Mléko smícháme s vejci, rozšleháme, osolíme a nalijeme na osolené žemle – necháme vsáknout. Potom zahustíme dle potřeby hrubou moukou, tvoříme knedlíky velikosti menšího jablka a vaříme v osolené vodě 20 minut. Po uvaření knedlíky natrhneme, aby vyšla pára.
Podáváme omaštěné sádlem nejlépe s kysaným dušeným zelím nebo se špenátem. Případně jen s osmaženou cibulkou a čerstvým salátem. Maso být vůbec nemusí.
Jsou hodně syté, takže tuhle várku máme na dvakrát – bez problémů je uchovávám už vařené v mrazáku.
Tvaroh, máslo a vajíčka dobře prošleháme a přidáme mouku.
Uhněteme těsto a necháme 10 minut odpočinout.
Z těsta uválíme…
více o Tvarohové knedlíky z vaničky
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Tvaroh, vejce, mléko a rum vyšleháme. Potom přidáme mouku a prášek do pečiva. Lžící vykrajujeme menší kousky (nabydou)…
více o Rychlé tvarohové koblížky
1. Paprikám seřízneme vršky a vydlabeme je.
2. Cibuli, špekáčky a tvarůžky nakrájíme na kostičky, smícháme s hořčicí a…
více o Olomoucké plněné papriky
Do zapékací misky naskládat vrstvu brambor (polovina celkového množství). Osolíme, opepříme a okmínujeme. Jako další…
více o Zapečené brambory se smetanou