Špek rozkrájíme na kostičky a dáme škvařit. Na rozškvařený špek přidáme na kostičky pokrájené žemle, opečeme a necháme vychladnout. Mléko smícháme s vejci, rozšleháme, osolíme a nalijeme na osolené žemle – necháme vsáknout. Potom zahustíme dle potřeby hrubou moukou, tvoříme knedlíky velikosti menšího jablka a vaříme v osolené vodě 20 minut. Po uvaření knedlíky natrhneme, aby vyšla pára.
Podáváme omaštěné sádlem nejlépe s kysaným dušeným zelím nebo se špenátem. Případně jen s osmaženou cibulkou a čerstvým salátem. Maso být vůbec nemusí.
Jsou hodně syté, takže tuhle várku máme na dvakrát – bez problémů je uchovávám už vařené v mrazáku.
Tvaroh, máslo a vajíčka dobře prošleháme a přidáme mouku.
Uhněteme těsto a necháme 10 minut odpočinout.
Z těsta uválíme…
více o Tvarohové knedlíky z vaničky
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků