Na oleji osmažíme dozlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme a zalijeme mlékem. Přidáme šlehačku, ve které jsme rozkvedlali 4 lžíce hladké nebo polohrubé mouky. Provaříme alespoň 5 minut, aby se rozvařila mouka, nebyly tam hrudky a polévka se zahustila. Dochutíme solí, pepřem, petrželkou a pro chuť sušeným česnekem (není nutný).
Výborné k polévce jsou krutonky: 3 rohlíky nakrájíme na malé kostičky a usušíme v troubě na 200 °C.
Případně francouzské toustíky: 3 rohlíky nakrájíme na kolečka, potřeme slabě máslem (může být utřené s bylinkami nebo pestem), posypeme sýrem a zapečeme v troubě na 200 °C.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce