Na oleji osmažíme dozlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme a zalijeme mlékem. Přidáme šlehačku, ve které jsme rozkvedlali 4 lžíce hladké nebo polohrubé mouky. Provaříme alespoň 5 minut, aby se rozvařila mouka, nebyly tam hrudky a polévka se zahustila. Dochutíme solí, pepřem, petrželkou a pro chuť sušeným česnekem (není nutný).
Výborné k polévce jsou krutonky: 3 rohlíky nakrájíme na malé kostičky a usušíme v troubě na 200 °C.
Případně francouzské toustíky: 3 rohlíky nakrájíme na kolečka, potřeme slabě máslem (může být utřené s bylinkami nebo pestem), posypeme sýrem a zapečeme v troubě na 200 °C.
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka