Na oleji osmažíme dozlatova cibulku, přidáme rozmražený špenát, lehce provaříme a zalijeme mlékem. Přidáme šlehačku, ve které jsme rozkvedlali 4 lžíce hladké nebo polohrubé mouky. Provaříme alespoň 5 minut, aby se rozvařila mouka, nebyly tam hrudky a polévka se zahustila. Dochutíme solí, pepřem, petrželkou a pro chuť sušeným česnekem (není nutný).
Výborné k polévce jsou krutonky: 3 rohlíky nakrájíme na malé kostičky a usušíme v troubě na 200 °C.
Případně francouzské toustíky: 3 rohlíky nakrájíme na kolečka, potřeme slabě máslem (může být utřené s bylinkami nebo pestem), posypeme sýrem a zapečeme v troubě na 200 °C.
Do vroucí vody vložíme hlávku zeli, a spařené listy postupně odtrháváme, odřízneme tvrdší část listu, která spojuje…
více o Holubci od rodilé Ukrajinky
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou