Přebraný špenát vypereme několikrát ve vodě, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme. Pak ho prolisujeme, na drobno usekáme nebo umeleme na strojku. Přidáme do špenátu strouhanku, na kostky nakrájené a mlékem navlhčené žemle, tlučený muškátový květ, česnek se solí rozetřený, na drobno rozsekanou zelenou petrželku a vejce. Vše dobře zamícháme, lžící vykrajujeme krokety, které v rozpáleném oleji po obou stranách necháme osmažit. Jsou velmi chutné k bramborovému salátu, bramborové kaši apod. Chceme-li upravit špenátové krokety pro batolata, nedáváme do nich koření. Jsou chutné i bez něho. Z vody, ve které jsme špenát vařili, můžeme připravit dobrou polévku.
Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme pokrájené vymačkané zelí, osolíme, posypeme moukou a vypracujeme těsto. Ihned…
více o Bramborové lokše s povidlím
Smíchejte olej, sůl, citronovou šťávu a potřete tím rybu. Na pánvi ve 2 lžících oleje krátce osmažte směs MANGOOT MIX.…
více o Pikantní směs na ryby Mangoot
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč