Přebraný špenát vypereme několikrát ve vodě, vložíme do většího množství vařící vody a necháme 3 minuty povařit. Vařený špenát procedíme. Pak ho prolisujeme, na drobno usekáme nebo umeleme na strojku. Přidáme do špenátu strouhanku, na kostky nakrájené a mlékem navlhčené žemle, tlučený muškátový květ, česnek se solí rozetřený, na drobno rozsekanou zelenou petrželku a vejce. Vše dobře zamícháme, lžící vykrajujeme krokety, které v rozpáleném oleji po obou stranách necháme osmažit. Jsou velmi chutné k bramborovému salátu, bramborové kaši apod. Chceme-li upravit špenátové krokety pro batolata, nedáváme do nich koření. Jsou chutné i bez něho. Z vody, ve které jsme špenát vařili, můžeme připravit dobrou polévku.
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Oloupeme a umyjeme řepu, kterou nakrájíme na osminky. Řepu vyskládáme do zapékací mísu vyloženou alobalem. Posypeme ji…
více o Pečená červená řepa s balkánem
Smíchat,nalít,přelít,upéct.
Důležité je mít doma všechny suroviny, pak už jde všechno samo. V jedné míse si nejlépe…
více o Dvoubarevná tvarohová buchta